Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, pet na području Siska, po dva na području Novske i Gline te jedno na području Petrinje.
Počinjeno je osam prijetnji, šest krađa i dva kaznena djela izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu.  
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno tri počinitelja. Po dva narušavanja počinjena su na području Kutine i jedno na području Siska. U jednom slučaju prekršaj je počinjen naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu, u drugom omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, dok je u trećem slučaju počinitelj osim naročito drskog ponašanja, omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.
  
Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, pet na području Kutine, po dvije na području Siska, Novske i Gline te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U pet prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, a četiri osobe su lakše ozlijeđene dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao sa mjesta događaja te je naknadno pronađen, a u dvije prometne nesreće na području Gline i Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,51 i 0,89 promila.

Stranica