Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Petrinje, Novske i Gline te jedno na području Hrvatske Kostajnice. Počinjene su četiri krađe, tri teške krađe, dva oštećenja tuđe stvari te po jedno krivotvorenje isprava, utaja, tjelesna ozljeda, prijetnja, teška tjelesna ozljeda i teška tjelesna ozljeda u pokušaju.  
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog rada i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Kutine, Petrinje i Siska. U dva slučaja narušavanje je počinjeno reproduciranjem glasne glazbe i u jednom slučaju fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, pet na području Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Petrinje, Gline, Sunje i Hrvatske Kostajnice. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, osam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok je u osam nesreća nastala samo materijalne šteta. U jednoj nesreći na području Gline kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,57 promila.
 
 
Policiji u Hrvatskoj Kostajnici građanin je dragovoljno predao 199 komada raznog puščanog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava ovi građani neće snositi sankcije.

Stranica