Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.
Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, po tri na području Kutine i Novske te po jedno na području Sunje i Gline. Počinjeno je osam krađa, tri prijetnje te po teška krađa i jedna tjelesna ozljeda.
 
U navedenom razdoblju, vikom i galamom, na području Petrinje, zabilježeno je jedno narušavanje javnog rada i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
 
Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, po šest na području Siska i Kutine te po jedna na području Novske, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe lakše, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalne šteta. U po jednoj nesreći na području Siska i Kutine te u nesreći na području Gvozda vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje pronađeni, dok se za jednim još uvijek traga. U jednoj nesreći na području Kutine kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,90 promila.
 
U petak, 2. kolovoza u jutarnjim satima, u mjestu Gornja Gračenica došlo je do požara šupe vlasništvo 70-godišnjaka. Do požara je došlo uslijed kemijske reakcije raznih kemikalija za špricanje voćaka i benzinskog goriva čime je došlo do zapaljenja i širenja vatre na sve dijelove šupe koja je potom u potpunosti izgorjela. Požar je ugašen intervencijom vatrogasaca JVP Kutina.
 
U Glini je građanin pospremajući tavan obiteljske kuće pronašao ručnu bombu i 8 tromblonskih metaka, koje je preuzeo policijski službenik.
Građanin je na livadi iza kuće u Petrinji pronašao ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik protuekslpozijske zaštite.

Stranica