Dnevni događaji - sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Četiri kaznena djela počinjena su na području Gline, tri na području Novske, dva na području Siska te po jedno na području Kutine i Petrinje. Počinjene su tri krađe te po jedno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u vezi sa teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti, zatim protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, prisila prema službenoj osobi, teška krađa, prijetnja, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, oštećenje tuđe stvari i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Siska i Dvora, u kojima su sudjelovala četiri počinitelja. U jednom slučaju javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u drugom vikom i galamom.
 
Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, od kojih sedam na području Siska, pet na području Kutine, po dvije na području Novske i Petrinje te jedna na području Hrvatske Kostajnice.
U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, od kojih su ozljede jedne osobe opasne za život, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. U 14 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta. U tri prometne nesreće sudionici su pobjegli s mjesta događaja prometnih nesreća, dok je jedan naknadno pronađen, a za drugima se još traga.
Kod šest sudionika prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost, a najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1.70 promila.
 
Građanin je policiji u Petrinji dragovoljno predao pušku M48, 5 komada puščanog streljiva i zračnu pušku. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica