Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Po tri kaznena djela zabilježena su na području Kutine i Novske te po jedno na području Petrinje i Dvora. Počinjeno je pet krađa te po jedna prijetnja, tjelesna ozljeda i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena četiri počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Gline te jedno na području Dvora. U dva slučaja prekršaji su počinjeni svađom i vikom, a u jednom fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, po pet na području Siska i Kutine, tri na području Novske te po jedna na području Petrinje i Gvozda. U šest prometnih nesreća s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život (vozačica i putnica), a 11 osoba lakše tjelesne ozljede (četiri vozača i sedam putnika), dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći na području Siska, vozač je pobjegao s mjesta  događaja, a koji je naknadno pronađen. U po dvije prometne nesreće na području Kutine i u po jednoj na području Siska i Gvozda, kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća utvrđena alkoholiziranost  iznosila je 2.35 promila.
  
U Sisku, u Ulici Obala Ruđera Boškovića, građanin je u rijeci Kupi pronašao ručnu bombu koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Stranica