Dnevni događaji – sažetak


Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Osam kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, pet na području Kutine, dva na području Novske i jedno na području Petrinje. Počinjeno je sedam prijetnji, pet krađa te po jedna teška krađa, tjelesna ozljeda, nasilje u obitelji i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
U navedenom razdoblju zabilježena su dva narušavanja javnog rada i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Novske i Gline. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom i točenjem alkoholnih pića pijanim osobama, a u drugom vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.    
 
Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća, šest na području Petrinje, pet na području Kutine, četiri na području Siska te po jedna na području Gline, Gvozda i Hrvatske Kostajnice.
U šest prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna je osoba (alkoholizirani pješak) zadobila teške tjelesne ozljede, a sedam osoba lakše, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalne šteta.
U tri nesreće na području Petrinje i u jednoj na području Siska vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni.
U dvije nesreće na području Petrinje te u po jednoj na području Kutine i Gvozda kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija iznosila  je 1,79 promila.
 
U Lipovljanima je građanin pospremajući tavan obiteljske kuće pronašao  2 ručna bacača, 11 tromblonskih mina, 8 ručnih bomba, 8 spremnika za automatsku pušku, jednu pušku strojnicu i 1000 komada raznog streljiva, koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Stranica