Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 29 kaznenih djela od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 14 kaznenih djela, pet na području Kutine, četiri na području Petrinje, po dva na području Novske i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Gline i Gvozda. Počinjeno je sedam krađa, šest teških krađa, po četiri oštećenja tuđe stvari i prijetnje, dvije prijevare te po jedno djelo pustošenje šuma, nasilje u obitelji, napad na službenu osobu, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, protuzakonit lov i ribolov i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Kutine za koja su prijavljena tri počinitelja. U oba slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće, 13 na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Petrinje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenima jedna osoba je teško ozlijeđena, deset osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. U po jednoj prometnoj nesreći na području Siska i Kutine vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U dvije prometne nesreće na području Siska i u jednoj na području Kutine kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 1,74 promila. 

Stranica