Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 19 kaznenih djela od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.
Osam kaznenih djela zabilježeno je na području Kutine, pet na području Siska, četiri na području Petrinje te po jedno na području Gline i Dvora. Počinjeno je osam teških krađa, šest krađa, dva oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, ubijanje ili mučenje životinja i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.  
 
U navedenom razdoblju zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Siska i jedno na području Gline. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom i u jednom slučaju fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća i to šest na području Siska, tri na području Kutine te po jedna na području Novske, Sunje i Dvora. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna je osoba (pješakinja) zadobila teške tjelesne ozljede dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće na području Siska vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U tri nesreće i to u dvije na području Siska i jednoj na području Novske kod vozača je utvrđena alkoholiziranost. Najveća koncentracija je iznosila 1,77 promila.
 
Jučer, 16. veljače, u mjestu Čukur, Grad Hrvatska Kostajnica, građanin je u grmlju pronašao ručnu bombu koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite. 
 
Građanin je policiji u Gvozdu dragovoljno predao zračnu pušku.

Stranica