Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 13 kaznenih djela od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, četiri na području Kutine, dva na području Gvozda te po jedno na području Petrinje i Sunje. Počinjene su po tri krađe i prijetnje, dvije tjelesne ozljede te po jedna teška krađa, nasilje u obitelji, ovjeravanje neistinitog sadržaja, oštećenje tuđe stvari i ubojstvo u pokušaju.    
 
U navedenom razdoblju, zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Siska i jedno na području Hrvatske Kostajnice. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom i u jednom slučaju fizičkim sukobom. 
 
Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća i to dvije na području Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U jednoj nesreći s ozlijeđenima, jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede dok je u četiri nesreće nastala samo materijalna šteta. U nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta događaja ali je naknadno pronađen. U nesreći na području Novske kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,34 promila. 
 
Građanin je policiji u Petrinji dragovoljno predao kuburu koju je pronašao na tavanu prilikom čišćenja.
 
U nedjelju, 26. travnja, u mjestu Nebojan, na petrinjskom području građanin je pronašao minobacačku granatu koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Stranica