Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji. Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Petrinje, četiri na području Gline i jedno na području Novske. Počinjeno je po šest prijetnji i oštećenja tuđe stvari, po dvije teške tjelesne ozljede u pokušaju, krađe i teške krađe od kojih jedna u pokušaju te po jedna prijevara i tjelesna ozljeda.
 
U navedenom razdoblju zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira i to po jedno na području Siska, Kutine i Novske za koje je prijavljeno pet počinitelja. U po jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu i reproduciranjem preglasne glazbe.
 
Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća i to po tri na području Siska i Kutine te po jedna na području Novske i Petrinje u kojima je nastala samo materijalna šteta. U nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta događaja ali je naknadno pronađen. U po jednoj nesreći na području Kutine i Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 2,13 promila.
 
U četvrtak, 30. travnja, građanin je policiji u Hrvatskoj Kostajnici dragovoljno predao tromblonsku minu.

Stranica