Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je devet kaznenih djela, dva na području Kutine te po jedno na području Novske i Gline. Počinjeno je pet oštećenja tuđe stvari, tri prijetnje, po dvije teške krađe i krađe te jedna uvreda.
 
Zabilježeno je pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri na području Siska i dva na području Kutine, u kojima je sudjelovalo devet počinitelja. U četiri slučaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobima, a u jednom slučaju na naročito drzak način.
 
Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća i to po dvije na području Siska i Kutine te po jedna na području Novske i Petrinje u kojima je nastala samo materijalna šteta. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola i to u koncentracijama između 1.35 i 3.43 promila. Dva sudionika prometnih nesreća na području Siska i Petrinje pobjegla su s mjesta događaja ali su oba naknadno pronađena. 
 
U subotu, 23. svibnja, u mjestu Donje Komarevo na sisačkom području, građanin je u šupi pronašao drveni sanduk u kojem su se nalazile dvije topničke granate, minobacačka mina, vojni eksploziv TNT i kazetna bomba koju je na mjestu pronalaska uništio policijski službenik protueksplozijske zaštite. 
 

Stranica