Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 14 kaznenih djela od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela zabilježena su na području Siska i Kutine, tri na području Petrinje te po jedno na području Gline, Gvozda i Dvora.
Počinjene su četiri krađe, tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nasilje u obitelji, prijevara, utaja i tjelesna ozljeda.
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, dva na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske i Gvozda za koja je prijavljeno osam počinitelja. U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u po jednom slučaju fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.  
 
Dogodile su se četiri prometne nesreće, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Siska i Kutine. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok je u tri nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Hrvatske Kostajnice kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,52 promila. 
 
U petak, 29. svibnja, građanin je u vrtu, u mjestu Hrastovica na petrinjskom području, pronašao dvije ručne bombe koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.  
U subotu, 30. svibnja, građanka je u dvorišnoj prostoriji u mjestu Kozarepovica na glinskom području, pronašla dvije puške koje je preuzeo policijski službenik.

Stranica