Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 18 kaznenih djela od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 11 kaznenih djela, četiri na području Kutine te po jedno na području Sunje, Novske i Hrvatske Kostajnice. Počinjene su po četiri krađe i oštećenja tuđe stvari, tri prijetnje, po dvije teške krađe i tjelesne ozljede te po jedno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i teška tjelesna ozljeda.  
 
U navedenom razdoblju zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Tri narušavanja zabilježena su na području Petrinje i jedno na području Novske. U po jednom slučaju prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, reproduciranjem glasne glazbe i na naročito drzak način.    
 
Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća i to osam na području Kutine, šest na području Siska, četiri na području Petrinje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede (od kojih je jedan pješak) i četiri lakše, dok je u 15 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće na području Petrinje vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U šest nesreća i to u tri na području Kutine, dvije na području Petrinje i jednoj na području Siska, kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od kojih je najveća koncentracija iznosila 2,12 promila.  
 
Građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao ručnu bombu koju je pronašao u šupi prilikom čišćenja.

Stranica