Dnevni događaji – sažetak

U navedenom razdoblju, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 14 kaznenih djela od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Kutine, tri na području Siska, po dva  na području Petrinje i Gline te po jedno na području Sunje i Gvozda. Počinjene su po četiri krađe i prijetnje, dvije teške krađe te po jedna računalna prijevara, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružje i eksplozivnih tvari i teška tjelesna ozljeda.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog rada i mira  za koja su prijavljena tri počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Kutine i jedno na području Gline. Prekršaji su počinjeni vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika, na naročito drzak način i reproduciranjem glasne glazbe. 
 
Dogodilo se 11 prometnih nesreća, četiri na području Kutine, tri na području Siska te po jedna na području Petrinje, Gline, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život i tri osobe lakše, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen. U po jednoj nesreći na području Kutine i Siska te u nesrećama na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 1,87 promila. 

Stranica