Dnevni događaji – sažetak

U navedenom razdoblju, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 25 kaznenih djela od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 12 kaznenih djela, po tri na području Petrinje i Gline, po dva na području Novske i Sunje te po jedno na području Kutine, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. Počinjeno je 12 krađa, pet prijetnji, po dvije teške krađe, oštećenja tuđe stvari i teške tjelesne ozljede te po jedna tjelesna ozljeda i nasilje u obitelji.  
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog rada i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Siska te po jedno na području Novske, Petrinje i Dvora. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika. 
 
Dogodilo se 16 prometnih nesreća, šest na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Novske te po jedna na području Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, dvije osobe su lakše ozlijeđen, dok je  u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. U po jednoj nesreći na području Siska i Novske vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U po jednoj nesreći na području Kutine i Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,12 i 1,7 promila.

Građanin je sisačkoj policiji dragovoljno predao šest ručnih bombi, dva upaljača za mine i jedan spremnik za automatsku pušku. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

Stranica