Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela s poznatim počiniteljima. Dva kaznena djela počinjena su na području Petrinje te po jedno na području Siska i Kutine. Počinjene su dvije prijetnje te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i nasilje u obitelji.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, po jedno na području Gline i Petrinje, u kojima je sudjelovalo pet počinitelja. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom te fizičkim sukobom.
 
Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, tri na području Novske te po jedna na području Siska, Kutine i Gline. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, četiri osobe su lakše ozlijeđene, dok je u četiri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta. Kod vozača na području Novske i Gline utvrđena je alkoholiziranost od 1,56 i 1,86 promila.
  
U srijedu, 12. kolovoza, u šumi na području mjesta Veliki Obljaj, policijski službenici su pronašli rasprskavajuću minu koju je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.  
Istoga dana, građanin je sisačkoj policiji dragovoljno predao ručnu bombu. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

Stranica