Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 22 kaznena djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Kutine, tri na području Gline, po dva na području Novske i Petrinje te po jedno na području Dvora i Gvozda. Počinjeno je po pet krađa i prijetnji, po tri teške krađe i oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, nasilje u obitelji, povreda djetetovih prava, protupravna naplata u pokušaju i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno četiri počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Siska i jedno na području Sunje. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.
 
Dogodile su se tri prometne nesreće, dvije na području Kutine i jedna na području Novske. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je smrtno stradala, a dvije osobe lakše, dok je u dvije prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.
  
Građanin je kutinskoj policiji dragovoljno predao ručnu bombu i tri protuavionske granate, dok je građanka sisačkoj policiji dragovoljno predala dvije ručne bombe i 200 komada streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.

Stranica