Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, tri na području Gline te po jedno na području Sunje, Novske i Petrinje. Počinjeno je pet teških krađa, četiri krađe, tri oštećenja tuđe stvari te po jedna neovlaštena proizvodnja i promet drogama i prijetnja.
 
Na području Siska fizičkim sukobima zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno pet počinitelja.
 
Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, šest na području Kutine, tri na području Siska, dvije na području Gline te po jedna na području Petrinje i Gvozda. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima, tri su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije lakše, dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bila su četiri sudionika prometnih nesreća, tri na području Kutine i jedan na području Siska, kojima su izmjerene koncentracije alkohola d 0,70 do 1,89 promila. Vozač koji je izazvao prometnu nesreću na području Petrinje je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen.
  
Građanin je sisačkoj policiji dragovoljno predao pet ručnih bombi, tri topničke granate i 300 komada streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.

Stranica