Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je deset kaznenih djela od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Četiri kaznena djela zabilježena su na području Kutine, tri na području Petrinje te po jedno na području Siska, Dvora i Hrvatske Kostajnice. Zabilježene su po dvije krađe i prijetnje te po jedna teška krađa, povreda djetetovih prava, neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom, nametljivo ponašanje i nasilje u obitelji.
 
Na području Siska, fizičkim sukobom, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje su prijavljena dva počinitelja. 
 
Dogodile su se tri prometne nesreće i to po jedna na području Siska, Petrinje i Sunje u kojima je nastala samo materijalna šteta. U prometnoj nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen i kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost od 0,97 promila. 
 
Građanin je policiji u Novskoj dragovoljno predao pištolj i pušku s pripadajućim spremnicima, bezdimni lovački barut i 140 komada lovačkih kapisla. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica