Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je deset kaznenih djela od kojih je jedno počinio nepoznati počinitelj. Tri kaznena djela zabilježena su na području Siska, po dva na području Kutine, Petrinje i Gline i jedno na području Hrvatske Kostajnice. Počinjene su četiri krađe, dvije prijetnje te po jedna prijevara, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, teška krađa u pokušaju i oštećenje tuđe stvari. 
 
Dogodilo se 12 prometnih nesreća, tri na području Gvozda, po dvije na području Siska i Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje, Gline, Sunje i Hrvatske Kostajnice u kojima je nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja i još uvijek nije pronađen.
 
U petak, 15. siječnja, građanin je u polju u mjestu Glinska Poljana pronašao ručnu bombu koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Istoga dana, građanin je policiji u Novskoj dragovoljno predao pušku s glatkim cijevima. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica