Dnevni događaji – sažetak


Tijekom produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježena su 22 kaznena djela od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Po sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Novske, četiri na području Gline, tri na području Kutine i jedno na području Sunje. Zabilježeno je šest prijetnji, po četiri krađe i oštećenja tuđe stvari, dvije utaje te po jedna povreda djetetovih prava, nasilje u obitelji, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, prijevara, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Po jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je na području Petrinje i Novske za koja su prijavljena dva počinitelja. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom.

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Petrinje, Novske i Gvozda i jedna na području Sunje. U četiri nesreće s ozlijeđenima, jedna je osoba (vozač bicikla) zadobila teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta. U po jednoj nesreći na području Siska i Novske i u nesreći na području Sunje vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U dvije nesreće na području Gvozda kod vozača je utvrđena alkoholiziranost u koncentraciji od 1,45 i 1,73 promila.

U petak, 2. travnja, u mjestu Donje Selo Lasinjsko, općina Gvozda, građanin je na njivi pronašao sedam ručnih bombi koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Stranica