Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 21 kazneno djelo od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je šest kaznenih djela, po pet na području Kutine i Gline, tri na području Petrinje i dva na području Novske. Zabilježeno je sedam oštećenja tuđe stvari, četiri teške krađe od kojih jedna u pokušaju, tri prijetnje, dvije tjelesne ozljede te po jedno razbojništvo, krađa, krivotvorenje novca, povreda djetetovih prava i nametljivo ponašanje.
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira i to po jedno na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje za koje je prijavljeno sedam počinitelja. Prekršaji su počinjeni omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, fizičkim sukobom, naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu te točenjem alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola.
 
Dogodilo se sedam prometnih nesreća i to po dvije na području Siska i Petrinje te po jedna na području Kutine, Gline i Hrvatske Kostajnice. U dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a jedna osoba lakše, dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta. U četiri prometne nesreće i to na području Siska, Kutine, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su tri naknadno pronađena, a za jednim se još traga. U prometnoj nesreći na području Hrvatske Kostajnice kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,42 promila.

Stranica