Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Na području Kutine počinjeno je šest kaznenih djela, zatim pet na području Petrinje, tri na području Gline, dva na području Sunje te po jedno na području Siska, Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice. Počinjeno je šest krađa, četiri prijetnje, dvije teške krađe, te po jedna utaja, računalna prijevara, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, iznuda u pokušaju, protuzakoniti lov i ribolov, povreda djetetovih prava i povreda dužnosti uzdržavanja.
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira, tri na području Siska te po jedno na području Kutine, Hrvatske Kostajnice i Dvora u kojima je sudjelovalo sedam počinitelja. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, vikom i galamom, reproduciranjem glasne glazbe i omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika.
 
Dogodilo se deset prometnih nesreća, pet na području Siska, četiri na području Kutine i jedna na području Petrinje. U jednoj prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, jedna je osoba smrtno stradala. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U pet prometnih nesreća, od kojih tri na području Siska i dvije na području Kutine, vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih su četiri naknadno pronađena, dok se za jednim još traga. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola i to po dva na području Siska i Kutine te jedan na području Petrinje, a najveća koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 2,71 promila. 

Stranica