Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke,  zabilježeno je 26 kaznenih djela od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji. Trinaest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, tri na području Petrinje, dva na području Novske te po jedno na području Sunje, Gline i Hrvatske Kostajnice. Zabilježeno je 12 krađa, pet prijetnji, po dva nasilja u obitelji i tjelesne ozljede te po jedna teška krađa, oštećenja tuđe stvari, nametljivo ponašanje, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i ubojstvo u pokušaju.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Novske i Gline.  Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika, reproduciranjem glasne glazbe i odavanjem pijančevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava na javnom mjestu.
 
Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća, pet na području Siska, četiri na području Kutine, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje, Gline i Gvozda. U jednoj nesreći s ozlijeđenima, jedna je osoba (vozač bicikla) zadobila teške tjelesne ozljede, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije prometne nesreće na području Siska i u nesreći na području Gvozda vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan pronađen. U četiri prometne nesreće i to u dvije na području Hrvatske Kostajnice te u po jednoj na području Kutine i Petrinje kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 2,69 promila.

Stranica