Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 19 kaznenih djela od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji. Sedam kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, po četiri na području Kutine i Petrinje te po dva na području Novske i Gvozda. Počinjeno je šest prijetnji, pet krađa, tri oštećenja tuđe stvari te po jedna teška krađa, nasilje u obitelji, povreda djetetovih prava, tjelesna ozljeda i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Siska te po jedno na području Novske, Sunje, Gline i Gvozda. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, na naročito drzak način i vrijeđanjem ili omalovažavanjem  moralnih osjećaja građana.
 
Dogodilo se 15 prometnih nesreća, šest na području Kutine, tri na području Gvozda, dvije na području Siska te po jedna na području Petrinje, Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice. U tri nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja i još nije pronađen. U sve tri nesreće na području Gvozda te u po jednoj na području Siska i Petrinje kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 3,08 promila.

Stranica