Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 29 kaznenih djela od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 17 kaznenih djela, sedam na području Kutine, tri na području Petrinje i dva na području Novske. Počinjeno je deset krađa, pet prijetnji, po dvije teške krađe (jedna u pokušaju) i tjelesne ozljede te po jedno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, prijevara, nedozvoljena uporaba osobnih podataka, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, nasilje u obitelji, oštećenje tuđe stvari, nasilničko ponašanje, nametljivo ponašanje i iznuda u pokušaju.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Kutine i Dvora. Prekršaji su počinjeni na naročito drzak način, fizičkim sukobom i reproduciranjem glasne glazbe.
 
Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća, osam na području Siska, četiri na području Kutine te po jedno na području Gline i Sunje. U jednoj nesreći s poginulima, jedna osoba je smrtno strada i tri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije prometne nesreće na području Siska vozači su pobjegli s mjesta događaja i naknadno su pronađeni.  

Stranica