Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Petrinje, četiri na području Siska, po tri na području Kutine i Novske te po jedno na području Dvora i Hrvatske Kostajnice. Zabilježene su četiri teške krađe (od kojih dvije u pokušaju), po tri krađe i prijetnje, dvije računalne prijevare te po jedno oštećenje tuđe stvari, nasilje u obitelji, nametljivo ponašanje, ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Na području Siska, vikom i galamom, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje su prijavljena tri počinitelja.
 
Dogodilo se deset prometnih nesreće, šest na području Siska, dvije na području Kutine te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U tri prometne nesreće na području Siska i u jednoj na području Kutine vozači su pobjegli s mjesta događaja i svi su naknadno pronađeni. U jednoj nesreći na području Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,58 promila.
  
Građanka je sisačkoj policiji tijekom vikenda dragovoljno predala automatsku pušku koju je pronašla čisteći kuću. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica