Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji. Po četiri kaznena djela počinjena su na području Siska i Kutine, dva na području Petrinje te po jedno na području Novske, Gline i Dvora. Zabilježeno je pet krađa, tri prijetnje, dvije teške krađe, te po jedno skidanje i povreda službenog pečata i znaka, računalna prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, po jedno na području Siska i Sunje u kojima je sudjelovao pet počinitelja. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom te omalovažavanjem i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.
 
Dogodilo se 11 prometnih nesreća, po pet na području Siska i Kutine te jedna na području Novske. U jednoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta. Kod vozača na području Kutine utvrđena je alkoholiziranost od 1,56 promila.
U četiri prometne nesreće i to u dvije na području Siska te u po jednoj na području Kutine i Novske, vozači su pobjegla s mjesta događaja. Jedan vozač je naknadno pronađen, a za drugima se još uvijek traga.
 
U subotu, 14. svibnja, na sunjskom području u mjestu Drljača, na poljoprivrednom zemljištu, građanin je pronašao ručnu bombu koju je u kontroliranim uvjetima na mjestu pronalaska uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Stranica