Dnevni događaji – sažetak

U protekla dva dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske, Hrvatske Kostajnice i Gline. Zabilježene su po tri krađe i prijetnje te po jedna računalna prijevara, prijevara i iznuda.
 
Na području Siska i Kutine zabilježeno je po jedno narušavanje javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika.  
 
Dogodilo se 11 prometnih nesreća i to četiri na području Siska, tri na području Kutine te po jedna na području Gline, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Dvora. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lakše, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U tri nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen, dok se za ostalima još traga.

Građanin je jučer, 22. lipnja, renovirajući krov kuće u Petrinji pronašao ručnu bombu koju je se mjesta pronalaska preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ova građanka neće snositi sankcije.

Stranica