Dnevni događaji – sažetak

Proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Po šest kaznenih djela zabilježeno je na području Novske i Gline, po dva na području Siska i Kutine te po jedno na području Petrinje, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. Počinjeno je osam prijetnji, pet krađa, tri oštećenja tuđe stvari te po jedna teška krađa, nametljivo ponašanje, tjelesna ozljeda i teška tjelesna ozljeda u pokušaju.
 
Na području Gline, vikom i galamom te reproduciranjem glasne glazbe zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
 
Dogodilo se 11 prometnih nesreća i to po četiri na području Siska i Kutine, dvije na području Petrinje i jedna na području Sunje. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta. U tri prometne nesreće na području Siska i u jednoj na području Kutine vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je troje naknadno pronađeno, a za jednim se još traga. U pet prometnih nesreća i to u dvije na području Petrinje te u po jednoj na području Siska, Kutine i Sunje vozači su bili pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija je iznosila 2,08 promila.

U petak, 17. studenog, građanin je petrinjskoj policiji dragovoljno predao dvije ručne bombe i 200 grama vojnog eksploziva TNT. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Stranica