​Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je 25 kaznenih djela od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Deset kaznenih djela zabilježeno je na području Siska, sedam na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Petrinje i jedno na području Sunje. Počinjeno je 13 krađa, tri prijetnje, po dva nasilja u obitelji, oštećenja tuđe stvari i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna teška krađa, povreda djetetovih prava i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.  
 
Na području Siska, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
 
Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, i to po četiri nesreće na području Siska i Petrinje, po tri na području Kutine i Novske te po jedna na području Gline, Sunje i Dvora. U četiri nesreće s ozlijeđenima, četiri su osobe (jedan pješak) zadobile teške tjelesne ozljede i dvije osobe lakše, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta. U po jednoj prometnoj nesreći na području Siska, Petrinje i Novske vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje pronađeni. U po jednoj prometnoj nesreći na području Siska i Novske vozači su bili pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija je iznosila 1,54 promila.
 
U petak, 30. prosinca, građanka je policiji u Sisku dragovoljno predala bombu, zolju i 100 komada trotilskih metaka koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Stranica