Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela zabilježeno je na području Petrinje, četiri na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Novske i Gline te jedno na području Gvozda. Počinjeno je devet krađa, dvije prijetnje te po jedna teška krađa, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, teška tjelesna ozljeda, oštećenje tuđe stvari i iznuda u pokušaju.   

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Gline i jedno na području Siska. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom te vikom i galamom. 

Dogodilo se devet prometnih nesreća, tri na području Kutine, po dvije na području Siska i Petrinje te po jedna na području Gline i Gvozda. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je teže ozlijeđena i jedna lakše, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U prometnoj nesreći na području Gline kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 3,4 promila. 

U petak, 17. veljače, u poslijepodnevnim satima, na području Hrvatske Kostajnice u mjestu Utolica, djelatnici su čisteći odvodni kanal pronašli drvenu kutiju s 11 tromblonskim mina, koje je s mjesta pronalaska preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Stranica