Dnevni događaji – sažetak proteklog vikenda

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno 37 kaznenih djela, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska je počinjeno 14 kaznenih djela, na području Petrinje osam,

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno 37 kaznenih djela, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska je počinjeno 14 kaznenih djela, na području Petrinje osam, na području Kutine sedam, na području Dvora, Hrvatske Kostajnice i Novske po dva, a području Gline i Gvozda po jedno.

Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira, po dva počinjena na području Siska, Kutine i Gline te po jedno na području Sunje, Novske i Petrinje, a u njima je sudjelovalo deset počinitelja, od kojih pet pod utjecajem alkohola. U pet događaja je javni red i mir narušen vikom i galamom, u dva događaja vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, a zabilježen je i po jedan slučaj fizičkog napada, točenja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola, držanja životinja bez nadzora te naročito drskog ponašanja na javnom mjestu. Tri počinitelja su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je, temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, prevezen na bolničko liječenje.       

Policija je postupala u deset slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Siska, po dva na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice te po jedan na području Kutine, Novske i Gvozda, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja, od kojih pet pod utjecajem alkohola. Osam počinitelja je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća, šest na području Siska, tri na području Kutine i jedna na području Petrinje. U dvije nesreće su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala jednu ozlijeđenu osobu, su sudjelovala dvojica alkoholiziranih vozača. Dva vozača su pobjegla s mjesta nesreće te je jedan naknadno pronađen, dok se za jednim još traga.



Stranica