Dnevni događaji – sažetak proteklog vikenda

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke su zabilježena 32 kaznena djela, od kojih su 25 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska je počinjeno 17 kaznenih djela, na području Kutine sedam, na području Novske, Petrinje i Gvozda po dva, a na području Gline i Hrvatske Kostajnice po jedno.        

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Siska, Kutine, Novske i Hrvatske Kostajnice, a u njima je sudjelovalo devet počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola. U tri događaja je javni red i mir narušen fizičkim sukobom, a u jednom omalovažavanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. Dva počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.         

Policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Novske i po jedan na području Siska i Hrvatske Kostajnice, a u njima je sudjelovalo pet počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola. Dva počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.    

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, po dvije na području Kutine i Gline te jedna na području Siska. U dvije nesreće su lakše ozlijeđene tri osobe, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći, koja je za posljedicu imala samo materijalnu štetu, je sudjelovao alkoholizirani vozač, a dva vozača su pobjegla s mjesta nesreće te se za njima još traga.



Stranica