Dragovoljna predaja oružja i ubojitih sredstava

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/Gora_1.jpg

Građanin policiji u Gvozdu dragovoljno predao oružje i ubojita sredstva

Foto: Ilustracija
 
U srijedu, 12. veljače, građanin je policiji u Gvozdu dragovoljno predao automatsku pušku, vojnu pušku, cijev vojne puške, dva vojna rapa s praznim spremnicima, dvije ručne bombe, 670 grama plastičnog eksploziva, prigušivač za automatsku pušku, 270 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva, 26 lovačkih patrona i tri prazna spremnika za strojnicu. 
Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

PODSJEĆAMO:
 
Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica