Dvjema pretragama pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Oružje/Oružje Gušće/Kubura.jpg

Temeljem naloga Županjskog suda u Sisku policijski službenici su jučer, 4. lipnja, u prijepodnevnim satima pretražili obiteljsku kuću u mjestu Žabno, grad Sisak, u kojoj prebiva 43-godišnji muškarac. Pretragom su pronašli vježbovni satni upaljač, vježbovnu trenutnu tomblonsku minu, dva tijela protupješačke mine,

Foto: Ilustracija

Temeljem naloga Županjskog suda u Sisku policijski službenici su jučer, 4. lipnja, u prijepodnevnim satima pretražili obiteljsku kuću u mjestu Žabno, grad Sisak, u kojoj prebiva 43-godišnji muškarac. Pretragom su pronašli vježbovni satni upaljač, vježbovnu trenutnu tomblonsku minu, dva tijela protupješačke mine, dva tijela upaljača, dva nosača inicijalnog tijela, tijelo i upaljač mine, 220 grama plastičnog eksploziva, 430 grama barutnog punjenja za haubice, tijelo vježbovne rasprskavajuće odskočne mine, ručno izrađenu lovačku pušku i kuburu, plinski pištolj sa spremnikom i 11 komada pripadajućeg streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, 82 komada lovačkog i pištoljskog streljiva, pet vojnih noževa i četiri vojna poljska telefona. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva i oružje su oduzeti, a protiv 43-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po nalogu Prekršajnog suda u Glini policijski službenici pretražili su jučer i obiteljsku kuću u mjestu Gornjaki, grad Glina, u vlasništvu 63-godišnjeg muškarca. Pretragom su pronašli i oduzeli pušku vojnog porijekla, 18 komada raznog streljiva i četiri signalna metka te je protiv 63-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom pretrage je pronađena je i puška u vlasništvu 43-godišnjaka iz Gline koji ju je ostavio na čuvanje 63-godišnjaku iako je znao da on nema uvjete za siguran smještaj oružja jer i svoje lovačko oružje drži na neadekvatan način, odnosno na način da je dostupno drugim osobama. Protiv obojice je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica