Edukacije učenika osnovnih i srednjih škola

Slika /PU_SiM/vijesti/Gvozd2.jpg

Bila je ovo izvrsna prilika da se sve učenike još jednom podsjeti na sigurno sudjelovanje u prometu


Dolaskom kraja ove školske godine, policijski službenici Novske i Gvozda u osnovnim i  srednjoj školi na svojim područjima održali su niz edukativnih predavanja učenicima svih dobnih skupina osnovnih škola te drugog i trećeg razreda srednje škole u Novskoj.

Bila je ovo izvrsna prilika da se učenicima osmih razreda poželi uspjeh u daljnjem školovanju te da se sve učenike još jednom podsjeti na sigurno sudjelovanje u prometu i da se njihova znanja i vještine, kao samostalnih sudionika u prometu, podignu na višu razinu.

Na području Novske učenicima osnovnih škola predavanja su provođena kontinuirano tijekom trećeg, četvrtog, petog i šestog mjeseca te su uz prometnu tematiku učenici bili educirani i na temu: poštivanja odredbi članka 95. Obiteljskog zakona, prevencije međuvršnjačkog nasilja i sl. Na predavanjima, koja su provodili kontakt-policajci i policijski službenik za prometnu preventivu te policijske postaje, sudjelovao je veliki broj učenika te nastavnici i ravnatelji škola, a prilikom nekih učenici i njihovi nastavnici aktivno su se uključivali u razgovore i rasprave te su predavanja općenito izazvala pozitivne komentare i poneke vrlo konstruktivne rasprave.

Učenici drugog i trećeg razreda Srednje škole Novska na predavanju održanom početkom lipnja detaljnije su upoznati s uvjetima koje je potrebno ispuniti da bi se steklo pravo na upravljanje određenim kategorijama vozila te su jednako tako upoznati i s posljedicama nesavjesnog i nepromišljenog ponašanja u prometu te sankcijama počinjenih prometnih prekršaja.

Na području Gvozda kontakt-policajci tijekom svibnja i lipnja održali su predavanja roditeljima učenika osmih razreda Osnovne škole Gvozd i učenicima viših razreda te osnovne škole te učenicima osmih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor iz Topuskog.

Tom su prilikom roditelji i učenici upoznati s uvjetima potrebnim za upravljanje mopedima i motociklima, s važnošću korištenja zaštitne kacige i opreme, prometnim pravilima, najčešćim uzrocima stradavanja te o prekršajnim sankcijama.
 



Stranica