Edukativno-radni sastanak kontakt policajaca u Topuskom

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/prevencija/Radni sastanak kontakt policije Topusko 2023/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Sa svrhom razmjene znanja i iskustava ostvarenih kroz „Strategiju djelovanja policije u zajednici“, održan edukativno-radni sastanak kontaktnih policajaca

Foto: PU sisačko-moslavačka

Edukativno-radni sastanak kontaktnih policajaca u GliniSa svrhom razmjene znanja i iskustava ostvarenih kroz „Strategiju djelovanja policije u zajednici“, i ove su godine policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke organizirali i održali godišnji edukativno-radni sastanak kontakt policajaca naše Policijske uprave.

Tako je u petak, 9. lipnja, u Topuskom u Top Termama, uz policijske službenike za prevenciju ove Policijske uprave na edukativno-radnom sastanku sudjelovalo 22 kontakt policajaca i zamjenika/pomoćnika načelnika za poslove policije iz osam policijskih postaja, koji su kroz predstavljanje svoga rada tijekom druge polovice 2022. godine, i prvih pet mjeseci ove godine, razmijenili znanja i iskustva stečena u dosadašnjem radu i djelovanju kontakt policajaca.

Po otvaranju sastanka nazočne policijske službenike je pozdravio načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić te im zaželio puno uspjeha u radu i najavio nastavak dosadašnje dobre suradnje.

Policijski službenici su razmijenili iskustva s kojima se svakodnevno susreću na svojim kontaktnim rajonima i s provedenim aktivnostima kao što su sprječavanje, otkrivanje i rješavanje različitih problema, primjerice od otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, prepoznavanja problema koji ugrožavaju osjećaj sigurnosti građana te stvaranje obostranog povjerenja kako bi se sigurnost društvene zajednice podigla na što veću razinu.

Kako bi se kroz rad kontakt policije još dodatno poboljšala kvaliteta subjektivnog osjećaja sigurnosti građana, naglasak je stavljen na još veću, odnosno maksimalnu prisutnost kontakt policajaca na kontaktnim područjima i potrebu za ostvarivanjem što boljih kontakata s predstavnicima institucija koje se nalaze na rajonima. Poseban je naglasak stavljen na samostalni rad, profesionalizam i kreativnost kontakt policajaca te potrebu za njihovom što većom samoinicijativnošću.

Kontakt policajcima su također dane i smjernice za buduću kvalitetniju izradu i provedbu preventivnih projekata/aktivnosti na području policijskih postaja.

Stranica