Evidentirana dva požara

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Vozilo_traka.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 8. kolovoza oko 18.30 sati, na glinskom području u mjestu Donji Viduševac, došlo je do požara na dva gospodarska objekta pilane.

Nadopuna informacije: 9. kolovoza 2024.

Tijekom današnjeg dana na mjestu događaja obavljen je očevid u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksploziva te je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara električne instalacije u prostoru kotlovnice. U požaru je izgorjelo krovište na objektu u kojem su smješteni radni strojevi i alati za obradu drveta, koji su također izgorjeli. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 350.000 eura.

_______________________________________________________________________________________________________________

Danas, 9. kolovoza oko 3.15 sati, na području Novske u mjestu Bročice, došlo je do požara u krugu poduzeća koja se bavi preradom drva.

Po obavljanjim očevidima utvrdit će se točan uzrok požara.

Nadopuna informacije: 9. kolovoza 2024.

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je da je do požara došlo uslijed nastanka mehaničke iskre koja je zapalila drvenu prašinu u filteru mlina čija je unutrašnjost opožarena te se požar proširio kroz zatvoreni sustav elevatora i pužnika sve do miksera koji raspoređuje sječku prema prešama. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 100.000 eura.

Pisane vijesti