Građani pronašli i dragovoljno policiji predali eksploziv, bombe i streljivo

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/manje oružja -manje tragedija.jpg

Pozivamo građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija

Foto: ilusracija
 
Građanin je jučer čisteći šupu u mjestu Lipovljani pronašao 400 grama vojnog eksploziva TNT i pet komada raznog streljiva.
 
Istoga dana građanka je petrinjskoj policiji dragovoljno predala 300 komada streljiva i 10 ručnih bombi koje je pronašla na tavanu kuće. 
 
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje.
 
Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica