Građani pronašli ručne bombe i streljivo

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/NUS/Bomba_streljivo.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 25. rujna, građanin je sisačkoj policiji dragovoljno predao 377 komada raznog streljiva i jedan trotilski metak koje je pronašao čisteći podrum.

Istoga dana, građanin je čisteći tavan u Hrvatskoj Kostajnici pronašao dvije ručne bombe koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, dok je građanin na kutinskom području u mjestu Ilova, u odvodnom kanalu pronašao metalnu kutiju sa 41 komadom pištoljskog streljiva.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti.

Stranica