Građanin u dvorišnoj prostoriji pronašao eksploziv, ubojita sredstva i streljivo, dok je građanka uz obalu rijeke Une pronašla kumulativnu minu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/manje oružja -manje tragedija.jpg
Foto: ilustracija
 
Građanin je jučer, 26. lipnja, čisteći i rušeći dvorišnu prostoriju na područja Grada Siska, pronašao 14 komada TNT metaka, 3,3 kilograma privrednog eksploziva, 25 elektro-detonatorskih kapisla, detonatorsku kapislu i 245 komada raznog streljiva.
 
Istoga dana, na području Hrvatske Kostajnice u mjestu Rosulje, uz obalu rijeke Une, građanka je pronašla kumulativnu tromblonsku minu koju je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.
 
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje.
 
Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica