Hodočašće djelatnika ove Policijske uprave Majci Božjoj Gorskoj

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: PU sisačko-moslavačka

U nedjelju, 3. ožujka, održano je Hodočašće djelatnica i djelatnika policijske kapelanije Sv. Kvirina Policijske uprave sisačko-moslavačke u svetište Blažene Djevice Marije u Gori, pokraj Petrinje - Majke Božje Gorske, Majke naših stradanja.

Misno slavlje predvodio je i propovijedao policijski kapelan don Ivo Borić, u koncelebraciji s rektorom svetišta, prečasnim Paškom Glasnovićem i stalnim đakonom vlč. Vjekoslavom Uvalićem.

Na početku misnog slavlja rektor svetišta pozdravio je i poželio dobrodošlicu lijepom broju djelatnica i djelatnika, uz zagovor Nebeske majke i izgradnju zajedništva jednih s drugima. Kapelan je u svojoj propovijedi naglasio odgovornost u službi koju policajci obnašaju te im poručio da se trebaju ispuniti dobrotom, zajedništvom i da jedni druge vode i snaže u svakodnevnici - „Poznat ćete ih po plodovima“ Lk.6,4 - kako stabla tako ljude i sisteme. Završna riječ kapelana Borića okupljenima bila je: „Da budete svjetlost svijeta u ovim tmurnim vremenima. Neka vas zagovara i štiti naša Majka Božja Gorska, Majka naših stradanja.“

Također je zaželio novi iskorak u nadolazeće korizmeno vrijeme, koje započinje na Čistu srijedu, 6. ožujka, posipanjem pepelom i Svetom Misom, koja će se slaviti u sisačkoj Katedrali Uzvišenja Sv. Križa u 11 sati, a koju će predvoditi generalni vikar Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj, dr. Marko Medo.



Stranica