Igor Radošević: voditelj specijalističke obuke i licencirani karate trener uz brojna sportska postignuća istrčao i svoj prvi maraton

  • Slika /PU_SiM/igor radošević/igor naslovna aaa.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo unutarnjih poslova aktivno podupire sportaše u svojim redovima, promovirajući tjelesnu aktivnost i zdrav način života među policijskim službenicima

Foto: privatni album

Igor Radošević, policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, nedavno je postigao zapažen uspjeh sudjelovanjem na 39. SPAR Budapest Marathonu, gdje je svoj prvi maraton istrčao za impresivnih 3 sata i 43 minute, zauzevši 1041. mjesto među 10 000 trkača iz 39 zemalja.
   
Igor nije samo interventni policajac, on je i magistar trenerske struke s diplomom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje kao vanjski stručni suradnik predaje borilačke sportove. Njegova karijera u sportu počela je u ranom djetinjstvu s karateom, gdje je stekao brojna odličja i majstorsko zvanje crnog pojasa 2. DAN. Osim karateom, aktivno se bavio i nogometom, a danas vodi treninge u Karate klubu Petrinja i sportsko-rekreacijskoj udruzi Tjelesna Revolucija. Licencirani je karate trener i ispitivač Hrvatskog karate saveza. Tijekom 14 godina trenerskog rada surađivao je s različitim sportašima, uključujući i profesionalce iz košarke, rukometa i nogometa.




Iz svega navedenog, logičan slijed njegove karijere bio je napredak u interventnoj jedinici policije. On je voditelj programa specijalističke obuke gdje osposobljava kolege za rad u izazovnim situacijama, osiguravajući da su spremni za sve vrste intervencija.

Ministarstvo unutarnjih poslova aktivno podupire sportaše u svojim redovima, promovirajući tjelesnu aktivnost i zdrav način života među policijskim službenicima. Igorov uspjeh u Budimpešti savršeno ilustrira ovaj pozitivan pristup, pokazujući kako podrška institucija može potaknuti osobni razvoj i postizanje izvanrednih rezultata. 
 
Svojim primjerom inspirira mnoge, pokazujući da strast prema sportu i tjelesnoj aktivnosti može biti prisutna i u svakodnevnom radu, bez obzira na izazove koje donosi profesija. Sport ne samo da poboljšava tjelesnu izdržljivost, već i mentalno zdravlje, što je ključno za rad u zahtjevnim situacijama. Igorov uspjeh u Budimpešti osnažuje poruku da je svaki cilj dostižan uz predanost, trud i ljubav prema sportu. 

Pisane vijesti