Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Hauba.jpg
Foto: Ilustracija

U petak 16. listopada oko 18 sati u Aleji Vukovara u Kutini, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, do nesreće je došlo kada se 51-godišnjak koji je upravljao vozilom bjelovarskih registracija, uključivao u promet, a da prethodno nije propustio sva vozila, uslijed čega je u njegov zadnji dio vozila udario 21-godišnjak koji je upravljao vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 0,12 promila. Od siline udarca vozilo bjelovarskih registracija je odbačeno u odvodni kanal, prilikom čega je došlo do prevrtanja vozila i do udara u prometni znak, dok je vozilo kutinskih registracija odbačeno u odvodni kanal.
 
Sudionici ove prometne nesreće su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje su vozačima konstatirane lakše tjelesne ozljede, a 60-godišnjem putniku teške tjelesne ozljede opasne za život.
 
Protiv 51-godišnjeg vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Stranica