Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola i prekršio mjeru samoizolacije

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Leđa_palica.jpg

Iako mu je određena samoizolacija, 39-godišnjak pijan sjeo za volan i izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba

Foto: Ilustracija
 
Jučer, 4. ožujka oko 18.40 sati, na raskrižju Sisačke i Moslavačke ulice u Popovači, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Nesreću je izazvao 39-godišnjak iz Popovače koji je pod utjecajem alkohola od 2,10 promila, upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija. On je prilikom skretanja udario u osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 31-godišnjak, a koje je od siline udarca odbačeno na parkirališni prostor. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 31-godišnji vozač.
Izvršenom provjerom je utvrđeno da je 39-godišnjem vozaču određena mjera samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan prekršajni nalog, dok će zbog prometnih prekršaja nadležnom Općinskom sudu biti podnijet optužni prijedlog. 

Stranica