Izrečene zatvorske i novčane kaznene alkoholiziranim vozačima

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Oznaka_pol.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 15. ožujka, oko 21 sat, u mjestu Donji Hrastovac na području Sunje, zaustavljen je 58-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola ( odbio alkotestiranje)  upravljao automobilom sisačkih registracija i tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Uhićen je i sljedećeg dana zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.  

Istoga dana, oko 23.40 sati, u mjestu Stružec na području Popovače, policijski su službenici zaustavili automobil kutinskih registracija kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,87 promila upravljao 25-godišnjak. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio kaznom zatvora u trajanju od 29 dana, uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom u iznosu od 390 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.

Idućeg dana, oko ponoći, u ulici Mile vod u Petrinji, u kontroli prometa zaustavljen je 38-godišnjak koji je upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,1 promil i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uhićen je i doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom određena kazna zatvora u trajanju od osam dana.  

Potom je u Dvoru zaustavljen 38-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao automobilom slovenskih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Uz optužni prijedlog je doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu u iznosu od 1240 eura.

U nedjelju, 17. ožujka, oko 1 sat, u ulici Slavka Kolara u Petrinji, zaustavljen je i 27-godišnjak koji je upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,36 promila. Prilikom postupanja vrijeđao je policijske službenike. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio kaznom zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 1990 eura.

Stranica