Još jedan građanin se odlučio riješiti oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/ORUŽJE/plakat 1.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 22. veljače, građanin je policiji u Hrvatskoj Kostajnici dragovoljno predao automatsku i poluautomatsku pušku, pet bombi i 1500 komada raznog streljiva.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.
                        
SPRIJEČITE TRAGEDIJU, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I SVOJIM BLIŽNJIMA!!

Pisane vijesti