Maloljetnica pala s romobila i lakše se ozlijedila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Policija3.jpg
Foto: ilustracija

U četvrtak, 20. lipnja oko 13 sati u Crkvenoj ulici u Kutini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.

Naime, maloljetna je vozačica upravljala osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom) bez korištenja zaštitne kacige te je na vozilu prevozila još jednu maloljetnicu, iako je vozilo predviđeno za prijevoz samo jedne osobe.  

Brzinu kretanja nije prilagodila osobinama i stanju kolnika, udarila je u bankinu te su obje pale na nogostup.

U ovoj prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv nje će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i obavijest nadležnom Zavodu za socijalni rad.
 
Podsjećamo vozače romobila da se radi vlastite i tuđe sigurnosti trebaju pridržavati prometnih pravila koji reguliraju njihovo sudjelovanje u prometu.
 
Električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina, a vozači romobila na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.
 
Na električnom romobilu može se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom. Vozač mora upravljati romobilom tako da se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila