​Na području Gvozda spriječeno još jedno krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Rotacija_krov.jpg

Iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su u srijedu, 14. veljače u noćnim satima, na području Gvozda, zaustavili hrvatskog državljanina koji je u kombiju zagrebačkih registracija prevozio strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije.
 
Vozač je kod sebe posjedovao 0,25 grama droge marihuane i 1,07 grama droge amfetamin. Droga mu je oduzeta te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Tijekom policijskog postupanja svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon